Tortitas de Camarón a la Sonorense

Tortitas de Camarón a la Sonorense

Hey everyone, it is Brad, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Tortitas de Camarón a la Sonorense. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Tortitas de Camarón a la Sonorense is one of the most favored of current trending meals in the world. It is easy, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. Tortitas de Camarón a la Sonorense is something that I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tortitas de Camarón a la Sonorense, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tortitas de Camarón a la Sonorense delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tortitas de Camarón a la Sonorense is 8-10 Tortitas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Tortitas de Camarón a la Sonorense using 21 ingredients and 19 steps. Here is how you cook it.

Deliciosa Tortitas de Camarón con Caldillo con nopáles

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tortitas de Camarón a la Sonorense:

  1. Tortitas de camarón
  2. 85 g Camarón seco retiramos los ojos
  3. 4 Huevos a temperatura ambiente
  4. 2 Cdas pan molido
  5. 1/2 cebolla en corte pluma
  6. Cocimiento de Nopales
  7. 1 kg Nopal cortado en tiritas
  8. 1 Diente Ajo
  9. 1/4 de Cebolla
  10. 3 Cáscaras de Tomatillo
  11. 1 Cdita Sal
  12. Caldillo o Salsa
  13. 12 chiles Guajillo desvenados
  14. 1 Chile Ancho desvenado
  15. 5 Chiles guajillo puya con semillas o 6 Chiles de árbol
  16. 1/4 de cebolla
  17. 1 Pizca Comino
  18. 3 Dientes ajo
  19. 2 1/2 tazas del agua donde hervimos los Chiles
  20. 2 Cdas harina de maíz para tortillas
  21. 1/2 taza agua

Instructions to make to make Tortitas de Camarón a la Sonorense

  1. En una cacerola agregamos los nopales con una Cdita de Saludos, 1 Diente de ajo, 1/4 de Cebolla y las cáscaras de Tomatillo, mezclamos y dejamos a fuego medio alto los tapamos y dejamos que suden por aprox 10 minutos los mezclamos y dejamos tapar por otros 5 minutos y destapamos por 10 minutos más hasta que no se vea baba, apagamos y reservamos.
  2. En una olla con agua hirviendo ponemos a remojar para que ablanden los chiles por 5 minutos, apagamos el fuego y dejamos reposar por un tiempo más
  3. En un comal caliente tostamos los camarones secos (previamente retiramos los ojos para que no salga amargo el polvo) cuidado de no quemarlos, los reservamos a enfriar en un plato
  4. Los licuamos hasta que queden bien molidos
  5. Reservamos un par de cucharadas para después usarla en la salsa
  6. Al Camarón molido le agregamos 2 Cdas de Pan molido para bajarle lo salado al camarón mezclamos bien
  7. Separamos las clara de las yemas a temperatura ambiente
  8. En un Bowl batimos las claras, incorporamos las yemas una a una
  9. Incorporamos poco a poco el polvo de camarón en forma envolvente has que quede Homogéneo
  10. En un sartén con aceite caliente, freímos las tortitas de camarón por ambos lados a fuego medio alto para que no salpique y se quemen, las bañamos con una cucharita para al voltearlas sea más fácil, las reservamos sobre toallas de papel para que absorban el exceso de aceite.
  11. Caldillo o salsa
  12. Ingredientes
  13. En una licuadora agregamos los chiles con 2 1/2 tazas de agua donde cocimos los chiles, una vez bien molidos colamos.
  14. En el mismo vaso de la licuadora agregamos 1/4 la cebolla, 3 dientes de ajo y una pizca de Comino con 1/2 taza de agua, licuamos muy bien porque se no se colara
  15. En una Cacerola calentamos 2 Cdas de Aceite, freímos 1/2 cebolla en corte pluma, una vez acetrinada agregamos la salsa o caldillo que acabamos de preparar, agregamos las 2 Cdas de polvo de camarón que reservamos y la dejamos hervir por 10 min
  16. Una vez pasado los 10 minutos agregamos 2 Cdas de Masa de maíz para tortilla y 1/2 taza de agua para espesar la salsa
  17. Agregamos los nopales por 10 minutos a fuego medio
  18. Agregamos las tortitas y las dejamos hervir por 10 minutos fuego bajo, rectificamos de Sal
  19. Listo buen provecho, podemos acompañar de frijoles de la olla o arroz

As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your individual preferences over time. Whether you want to offer a dish that makes use of less or more ingredients or is a bit more or less hot, you can make basic adjustments to achieve this goal. In other words, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental food preparation skills for newbies you don't require to discover them yet just if you grasp some basic food preparation methods.

This isn't a full overview to quick and also simple lunch recipes yet its good something to chew on. With any luck this will get your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Steps to Prepare Any-night-of-the-week Tortitas de Camarón a la Sonorense. Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Tortitas negras o Caras sucias